Toppenfint kattfoder

24 Jan

Jag har skaffat ett nytt foder som jag ska testa på min katt Dixon. Orijen heter det. Det är tillverkat i Kanada, så det är inte helt optimalt med den långa resvägen för produkten, men lyssna här på innehållet: Färskt kycklingkött 22%, kycklingmjöl 18%, färskt laxkött 7%, kalkonmjöl 5%, kycklinglever 5%, sillmjöl 5%,  kycklingfett 5%, sötpotatis, ärtor, färskt göskött 3%, hela ägg 3%, färskt kalkonkött 3%, färskt sikkött 2%, soltorkad alfalfa, färskspenat, kålrol, äpple, tranbär, svart vinbär, lakritsrot, angelikarot, bockhornsklöver, ringblomma, fänkål, pepparmyntsblad, kamomillblomma, maskros, sommarkyndel, rosmarin, Lactobacillus acidophilus.

Fodret har inte kommit i närheten av spannmål, vilket är ett ämne som kattens ämnesomsättning inte kan tillgodogöra sig alls.

Näringsvärdet är som följer: Råprotein 42%, Råfett 20%, Aska 7%, Växttråd 2,5 %, Kalcium 1,5%, Fosfor 1,2%, Omega 6/3 3,5%/1,2%, DHA/EPA 0,7%/0,4%, Kolhydrater 18%, Taurin 0,5%, Maagnesium 0,09%, microorganismer 120Mcfu/kg.

Plötsligt har jag blivit en ihärdig granskare av fodrets innehåll istället för att bara gå på vilket varumärke som har mest pengar till marknadsföring. Hittar jag ett som är lika bra men som är tillverkat på närmare håll blir jag väldigt glad!

Comments are closed.